MENU WESELNE

Cena 140 zł / os
Dzieci 3-12 lat – 50 % ceny
Dzieci do lat 3 – GRATIS ! Tradycyjne powitanie Młodej Pary chlebem i solą oraz lampką szampana

ZUPY ( 1 do wyboru )
• Rosół domowy z makaronem
• Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
• Krem z pieczarek z grzankami
• Krem warzywny
• Krem pomidorowy
• Barszcz czerwony z uszkami

Danie główne serwowane na półmiskach ( 3 rodzaje mięs po 2 szt. / os )

MIĘSA ( do wyboru )

• Klasyczny kotlet schabowy
• Polędwiczki wieprzowe w cieście piwnym
• Karczek marynowany w sosie pieczeniowym
• Schab pieczony w sosie pieczeniowym
• Rumsztyk z pieczarkami i cebulką
• Bitki wołowe lub wieprzowe nadziewane boczkiem i ogórkiem konserwowym w towarzystwie musztardy DIJON
• Kotlet de volaille
• Kotlet Cordon Blue
• Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
• Kotlet po parysku
• Indyk w warzywach

DODATKI ( 2 do wyboru )

• Ziemniaki z koperkiem
• Frytki
• Dufinki
• Talarki ziemniaczane zapiekane
• Kluski śląskie
• Ryż na sypko
• Kasza gryczana
• Kopytka

SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO ( 3 do wyboru )

• Mizeria ze śmietaną
• Surówka z marchewki
• Surówka z selera
• Buraczki
• Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret
• Surówka z czerwonej kapusty
• Surówka z białej kapusty
• Sałata zielona z jajkiem i śmietaną
• Buraczki na ciepło
• Kapusta zasmażana
• Marchewka z groszkiem

DANIE GORĄCE ( 1 do wyboru )

• Roladka ze schabu nadziewanego warzywami lub suszonymi pomidorami w sosie pieczeniowym, kluski śląskie, marchewka z groszkiem
• Kurczak z mozzarellą i grillowanym pomidorem, ptysie z puree ziemniaczanego, warzywa na parze lub zestaw surówek
• Medaliony z polędwiczek wieprzowym w bekonie z sosem borowikowym, ziemniaki opiekane w ziołach, szpinak lub modra kapusta z rodzynkami
• Sakiewki ze schabu nadziewane warzywami, kasza gryczana
• Rolada z indyka z szynką i serem, duffinki, warzywa z wody lub sałatka z warzyw sezonowych
• Nadziewane udko z kurczaka, frytki, surówka do wyboru
• Inne dania do uzgodnienia

DANIA GORĄCE BAROWE ( 1 do wyboru )

• Barszczyk czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kapuśniaczkiem
• Żurek z jajkiem i kiełbasą
• Boeuf strogonoff
• Bogracz
• Gulasz węgierski

ZIMNA PŁYTA ( podawana na półmiskach )

• Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa swojska, kabanos lub salami, szynka gotowana i pieczona, schab pieczony lub karczek pieczony )
• Półmisek serów z bakaliami ( ser żółty, wędzony oraz pleśniowy )
• Śledź po japońsku lub w śmietanie
• Pomidor z mozzarellą
• Galaretka drobiowa
• Sałatki – 2 do wyboru ( grecka, jarzynowa, brokułowa, gyros, fasolowa lub inna )

CIASTO NA PATERACH, OWOCE, NAPOJE GORĄCE I ZIMNE

DODATKOWO PŁATNE ( ceny do uzgodnienia, zależne od ilości gości weselnych )

• Lody z owocami i bitą śmietaną
• Tiramisu
• Galaretka z owocami i bitą śmietaną
• Stół wiejski ( mięsa pieczone i wędzone, kiełbasa wiejska, udziec z szynki z kością, pasztet domowy, smalec swojski, ogórki, pikle, grzyby marynowane, chleb wiejski )
• Stół rozmaitości (wyroby wiejskie, udziec z szynki z kością, pasztet domowy, smalec swojski, ogórki, pikle, grzyby marynowane, chleb wiejski, 3 rodzaje ryb – łosoś nadziewany, karp w galarecie, ryby wędzone)
• Prosiak pieczony w całości
• Dania z dziczyzny
• Dania z owoców morza
• Tort weselny

 

 

Powrót na górę
Top of Page